LystfiskeriDANSK AMATØRFISKERFORENING - RØRVIG

Lystfiskertegn

Hvis du fisker med stang og er 18 – 65 år skal du have lystfiskertegn. Det koster 185 DKR for et år, 130 DKR for en uge og 40 DKR for en dag.


Fritidsfiskertegn

Hvis du fisker med garn, ruser eller lignede redskaber, skal du have fritidsfiskertegn, uanset din alder og pensionsforhold. Du skal dog være fyldt 12 år for at drive fritidsfiskeri. Fisketegnet koster 300 DKR for et år, og det gælder også som lystfiskertegn.


Generelt

Du kan købe fisketegn online på www.fisketegn.dk, i de traditionelle posthuse og i mange ”postbutikker”, i nogle Brugser og købmænd og hos mange turistkontorer og campingpladser.


Som lyst- og fritidsfisker må du ikke sælge din fangst. Derudover skal du være opmærksom på en række regler, du skal overholde. Det er både regler specielt for lyst- og fritidsfiskere og regler, som gælder for alt fiskeri. Find mere information under relaterede links i menuen til venstre, bla. om ny bekendtgørelse fra december 2008 om rekreativt fiskeri.


Som noget nyt er det fra 2009 for fritidsfiskere ikke tilladt at anvende ruser i perioden 10. maj - 31. juli. Det er heller ikke tilladt at bruge krogliner i perioden 1. maj - 30. september. Formålet med disse regler er at beskytte ål.


Sikkerhed

Sikkerhed, når du færdes til søs, er vigtig. I 2007 druknede 28 personer i de danske farvande. Af disse var de 8 enten lyst eller fritidsfiskere. Det siger, hvor vigtigt det er, at du er godt orienteret om sikkerhed til søs og om de mange muligheder, der findes for at undgå ulykker. På www.soesport.dk kan du se og bestille forskellige pjecer om sikkerhed til søs.


STØT VORE SPONSORER - DE STØTTER OS!

Lidt om lyst og fritidsfiskeri

Dansk Amatørfiskerforening - Rørvig © 2007